fbpx

Izo camp

De ce NZEB?

Scopul acestui articol este de a încerca să deslușim directivele europene privind construcția clădirilor, în special civile, dar și industriale, care să fie în concordanță cu standardele de eficiență energetică. Este de la sine înțeles că ceea ce se va spune aici nu înlocuiește în niciun fel legislația în vigoare și are doar un scop ilustrativ și informativ.

Această directivă datează de la începutul anilor 2000, atunci când era necesar ca țările europene să împărtășească aceleași politici privind gestionarea și planificarea terenurilor la nivel european. În plus, era necesar să se dezvolte o abordare paneuropeană comună care să integreze în mod sistematic și eficient cerințele de eficiență energetică în standardele și reglementările privind clădirile și să stabilească în timp noi criterii de referință pentru performanță. Pentru a atinge acest obiectiv, a fost elaborată o foaie de parcurs la care au participat toate statele membre și care schițează o strategie pe termen lung care conduce Europa până în 2020 și care urmărește să se asigure că, începând cu această dată, toate clădirile noi vor fi clădiri cu consum de energie aproape zero (NZEB). O casă de astăzi este construită în conformitate cu parametri de proiectare stricți care includ: 

ASTĂZI VOM VORBI ÎN MOD SPECIAL DESPRE CEL DE-AL PATRULEA PUNCT, CARE CHIAR DACĂ PARE NEIMPORTANT PENTRU UNII POATE FI OPUSUL.

eFICIENTA ENERGETICA

Conform directivelor UE, noi construim case NZEB, adică clasa energetică A-A+, adică 125 și 25kW/mp/an (atenție, mp folosiți sunt cei construiți, nu cei folosiți). Pentru a înțelege acest lucru vom lua ca exemplu o casă construită în sistem clasic (cărămizi porotherm, structură din beton, tâmplărie normală din PVC, thermisystem 10cm EPS 100). O astfel de casă este încadrată în clasa energetică B sau C, adică 150-200kW/mp/an, deci făcând un calcul simplu avem 130mp x 0,6 x 150(consum mediu) = 11700 RON/an împărțit la 12 luni = 975 RON/lună consum mediu pentru toate utilitățile într-o casă de 100mp,dar raportat la costul actual sau cel viitor vom demola casele vechi și vom construi altele noi.

Te-am ajutat?

Nimic nu se întâmplă din întâmplare. Aproape încă de la înființare, compania noastră IZOCAMP a privit spre viitor și a mers cu un pas înainte în fiecare direcție. Așa se face că, din 2007, construim case pasive sau case NZEB, care sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Spre deosebire de o casă tradițională, o casă eficientă din punct de vedere energetic poate contribui la reducerea poluării aerului

Cisteste articolele noastre

Informatiile urmeaza sa apara.

de ce NZEB?

Izo camp De ce NZEB? Scopul acestui articol este de a încerca să deslușim directivele europene privind construcția clădirilor, în special civile, dar și industriale, care să fie în concordanță cu standardele de eficiență energetică. Este de la sine înțeles că ceea ce se va spune aici nu înlocuiește în.

Citeste articol

cat costa o casa in 2021

Cat costa o casa in 2022 ‘Cat costa o casa in 2022? ‘ este intrebarea ce sta la baza inceperii oricarui proiect. Atunci cand proiectul este casa noastra sunt multe alte intrebari ce acompaniaza standard-ul si multe aspecte pe care trebuie sa le luam in vedere inaintea calcularii unui pret..

Citeste articol
cofraje termoizolante

Cofraje termoizolante

Ce sunt cofrajele termoizolante ICF? ICF reprezinta prescurtarea cuvantului Insulating Concrete Forms sau Insulated Concrete Form. Cofrajele termoizolante sunt unitati modulare interconectate care sunt uscate, stivuite si umplute cu beton. Unitatile se prind intre ele ca niste caramizi lego, astfel se creeaza o forma de pereti bine structurati sau etaje.

Citeste articol